بدون شک داشتن ابروهایی متراکم و خوش حالت یکی از تأثیرگذارترین اعضا در زیبایی صورت است و دغدغه بسیاری از افراد امروزی ابروهای کم پشت، نازک و نامتقارن است. کاشت ابرو یک روش بینظیر، علمی، موفق و با نتیجه طبیعی برای داشتن ابروهایی زیبا است که امروزه به یک متد زیبایی رایج و بسیار محبوب تبدیل شده است. در مورد کاشت ابرو حتی میتوان اقرار کرد که حساسیت دوران نقاهت آن و تاثیری که بر نتیجه کاشت دارد بسیار بیشتر از کاشت مو است و بنابراین دوران پس از کاشت را باید کاملا جدی بگیرید.
داروهای تقویتی جزء غیر قابل حذف دوران نقاهت کاشت ابرو هستند و اگر میخواهید که ابروهای کاشت شده به همان حالت و تراکم دلخواه شما باقی بمانند و تثبیت شوند باید اهمیت داروهای تقویتی را درک کنید. پس از کاشت ابرو پزشک باتوجه به مصلحت خود یک سری داروها با عملکرد متفاوت را برای شما تجویز میکند تا نه تنها عوارض کاشت ابرو به حداقل برسد بلکه درصد موفقیت آن به حداکثر برسد. اگر شما هم تصمیم به کاشت ابرو دارید بهتر است تا پایان این مطلب با ما همراه باشید چراکه قصد داریم مفصلا به موضوع داروهای تقویتی بعد از کاشت ابرو بپردازیم.
چه داروهایی بعد از کاشت ابرو باید استفاده کرد؟
داروهای مختلفی وجود دارند که برای دوران نقاهت پس از کاشت ابرو وجود دارد که هر یک با هدف خاص و عملکرد متفاوتی تجویز میشوند اما نکته مشترک این داروها این است که همگی باید با تشخیص و تجویز پزشک مصرف شوند و مهمترین داروهای پس از کاشت ابرو شامل موارد زیر است.
- فولیک اسید
فولیک اسید از داروهای رایج پس از کاشت ابرو است که حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین B بوده و محلول در آب است و که به رفع کمخونی کمک میکند.رفع کمخونی سیستم گردش خون را تقویت کرده و خونرسانی به بافت پوست و ریشه موها افزایش مییابد در نتیجه فولیکول مو به شکل بهتری از طریق خون تغذیه میشود.
- داروهای ضدالتهاب
تورم در ناحیه چشم، ابرو، پیشانی و حتی سر پس از کاشت ابرو یک مسئله طبیعی است اما این تورم و التهاب باید توسط دارو کنترل شود تا مسائل جدیتری را ایجاد نکند و پزشک معمولا برای کاهش تورم و التهاب داروهای غیراستروئیدی را تجویز میکند.آسپیرین، دیکلوفناک، ناپروکسن، پیروکسیکام، ملوکسیکام، ایندومتاسین، ایبوپروفن و… ازجمله داروهای ضدالتهابی رایجی هستند که پزشک با تشخیص خود برای کنترل تورم پس از کاشت ابرو به فرد تجویز میکند.
- ماینوکسیدیل
ماینوکسیدیل نیز از جمله داروهای رایج پس از کاشت است که یک داروی موضعی است و به دو شکل فومی و محلول در دسترس است و برای افرادی که در حالت عادی دچار ریزش ابروی شدید هستند تجویز میشود.مصرف ماینوکسیدیل فولیکولهای غیرفعال و ضعیف ابرو را تقویت و تحریک کرده و باعث رشد آنها میشود و جزء داروی تقویتی بعد از کاشت ابرو محسوب میشود و نتیجه مصرف آن نیز تا حدودی به بدن خود فرد بستگی دارد.
- فیناستراید
فیناستراید نوعی دارو است که در کنترل دیهیدروتستسترون یا همان DHT و به رویش و رشد موها کمک میکند و به دو شکل موضعی و خوراکی وجود دارد که جهت جلوگیری از ریزش ابروهای کاشت شده تجویز میشود.بطور معمول پزشک فیناستراید و ماینوکسیدیل را باهم تجویز میکند زمان استفاده و اثرگذاری این داروها طی یک دوره ۳ تا ۴ ماهه است.
- امگا ۳
امگا ۳ نیز یکی از داروهای تقویتی است که معمولا پس از کاشت مو تجویز میشود و این اسیدچرب باعث تقویت ریشه و ساقه مو شده و بر روی فعالیتهای فیزیولوژیک بدن نقش موثری دارد.امگا ۳ ریشه مو را تقویت میکند و باعث مرطوب ماندن ساقه مو میشود و ای ریزش آنها جلوگیری میکند مصرف منابع طبیعی یا داروی آن در استحکام و ماندگاری ابروهای کاشت شده نقش بسزایی دارد.
- زینک پلاس
یکی از داروهای آشنا برای تقویت موها زینک پلاس است که حاوی عناصر و مواد معدنی بسیاری است که و مصرف آن پس از کاشت ابرو باعث تغذیه و تقویت ریشه موهای تازه کاشت شده و در نتیجه استحکام و عدم ریزش آنها میشود.
- PRP
پلاسمای غنی از پلاکت یا همان PRP نیز یکی از روشهای تقویتی است که پس از کاشت ابرو مورد استفاده قرار میگیرد و روش کار به این صورت است که ابتدا حدود ۴۰ تا ۶۰ سی سی خون از فرد گرفته میشود.سپس با تکنیک و دستگاههای مخصوص پالایش صورت میگیرد و سلولهای خونی از پلاسما جدا شده و پلاسمای خالص به محل کاشت تزریق میشود.تزریق PRP سبب تقویت ریشه موها شده و گردش خون را در محل کاشت بالا میبرد و یک روش موثر برای دوران پس از کاشت ابرو و حتی پیش از آن است.
چه روغنهای تقویتی بعد از کاشت ابرو باید استفاده کرد؟
روغنهای طبیعی و گیاهی نیز یکی از روشهای موثر برای دوران نقاهت پس از کاشت ابرو است تا کاشت شما نتیجه بهتر و همیشگیتری داشته باشد و به این منظور با مشورت پزشک از روغنهای زیر استفاده کرد.
- روغن آرگان: روغن آرگان با داشتن ویتامین E و خاصیت آنتی اکسیدانی بالا باعث ترمیم، درخشندگی و تغذیه ابروها میشود.
- روغن جوجوبا: روغن جوجوبا پوست ابروی شما را عمیقا رطوبترسانی میکند و پوست مرطوب در تقویت و رشد موهای ابرو موثر است.
- روغن رزماری: رزماری فولیکولهای موی شما را تقویت میکند و باعث شادابیو رشد ابروها میشود و در ضمن پوست ابرو را پاکسازی میکند.
- روغن زیتون: روغن زیتون نیز حاوی عناصر تقویت کننده بسیاری از و خاصیت مرطوب کنندگی دارد و استفاده از آن پس از کاشت مو باعث رشد مو شده و از ریزش ابرو جلوگیری میکند.
- روغن آووکادو: این روغن حاوی ویتامینهای مختلفی مانند A، C، D و… است که در رشد و تقویت موها تاثیر بسیاری دارد و…
اهمیت استفاده از داروهای تقویتی پس از کاشت ابرو
بطور کل افرادی کاندید کاشت ابرو میشوند که موهای کمپشت، ضعیف و مستعد ریزشی دارند بنابراین پس از کاشت ابرو نیز محتمل ریزش ابرو هستند.با این حال پس از کاشت ابرو نیاز است که بافت کاشت شده به شکل ویژهای تقویت و تغذیه شوند تا استحکام لازم را پیدا کرده، قدرت رشد داشته و بتوانند دوام داشته باشند.جدا از تغذیه و تقویت فولیکولهای تازه کاشت شده بافت پوست ابرو به علت جراحات کوچکی که پس از کاشت دارد مستعد التهاب و عفونت است و داروهایی نیز باید جهت جلوگیری از عوارض احتمالی مصرف شود.
چه زمانی باید از داروهای تقویتی و روغن ها استفاده کرد؟
سیستم بدن بطور خود به خود پس از هر جراحتی مانند اثار کاشت ابرو تلاش میکند تا بافت مورد نظر را ترمیم و تقویت کند بنابراین ابتدا باید اجازه دهید که بافت منطقه کاشت شده خود را احیا و ترمیم کند. اینکه چه زمانی مصرف داروهای تقویت را شروع کنید به نوع دارو و شرایط ابروی کاشت شده دارد و این مسئله بستگی به تشخیص پزشک شما دارد و نمیتوان خودسرانه در این مورد مصرف دارو یا روغنی را شروع کرد.برای مثال معمولا روش تقویتی PRP را ۲ الی ۳ ماه پس از کاشت ابرو انجام میدهند یا استفاده داروهای خوراکی و موضعی معمولا پس از گذشت ۲ تا ۳ هفته و زمانی که دلمههای زخم از بین رفتند شروع میشود.
نکات استفاده از داروها و روغن ها
پس از کاشت ابرو و در خصوص استفاده از داروها و روغنها رعایت نکات زیر باید مورد توجه باشد.
- مصرف هر نوع دارو، روغن یا محلول تقویتی بعد از کاشت ابرو باید با تجویز و مشورت پزشک صورت بگیرد.
- شروع مصرف داروهای خوراکی یا روغنها و محلولهای تقویتی پس از کاشت باید با نظر پزشک باشد و نمیتوان بلافاصله شروع به مصرف خودسرانه آنها کرد.
- دز یا میزان مصرف دارو و روغن حتما باید طبق میزان تجویز شده باشد و نباید به منظور تقویت بیشتر ابروها در مصرف آن زیادهروی کرد.
- به هیچ عنوان نباید خودسرانه داروهای مشابه را جایگزین کنید یا از چند دارو بطور همزمان جهت تقویت بیشتر استفاده کرد چراکه ممکن است باعث اختلال دارویی شود.
- دارو یا روغن مورد نظر حتما باید در زمانبندی خاص خود استفاده شود و مصرف آنها در ساعات دلخواه و بی نظم ممکن است باعث کاهش عملکرد دارو شود و…
تا چه مدت باید از داروها و روغنهای تقویتی استفاده کرد؟
اینکه تا چه مدتی پس از کاشت ابرو از داروها و روغنهای تقویتی استفاده کنید کاملا یک مسئله نسبی است و به نوع دارو و شرایط ابروی شما پس از کاشت بستگی دارد و پزشک باید زمان قطع دارو را تشخیص دهد و قطعا هرچقدر ابروی شما پس از کاشت ضعیفتر و بیشتر مستعد ریزش باشد زمان تقویت آن توسط دارو و روغن طولانی تر خواهد بود.
بهترین تقویتی بعد از کاشت ابرو
اینکه چه نوع دارو، محلول یا روغنی بهترین تقویتی بعد از کاشت ابرو است کاملا بستگی به شرایط فرد دارد و نمیتوان بطور مطلق گفت که کدام مدل یا مارکی بهترین گزینه است.گاه یک نوع دارو یا روغن به شکل عالی بر روی ابروی کاشت شده یک فرد اثر مثبتی دارد در حالی که ممکن است روی فرد دیگری عملکردی به آن صورت نداشته باشد.بنابراین در میان داروها و روغنهای متداولی که در این زمینه پزشکان تجویز و توصیه میکنند تنها در صورت مصرف و با گذشت زمان میتوان گفت که کدام یک بهتر یا بهترین است.
کلینیک بین المللی پوست، مو و زیبایی گلبان با دارا بودن برترین متخصصین و ۱۸ سال سابقه درخشان، پذیرای انجام انواع خدمات کاشت ابرو، مو و خدمات پوستی میباشد. برای دریافت مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.