ریزش مو یکی از ناخوشایندترین اتفاقات مشترک بین خانمها و آقایان محسوب میشود. هر روزه شاهد آن هستیم که افراد زیادی برای قطع ریزش موهای خود به این در و آن در میزنند؛ از داروهای گیاهی و مواد غذایی گرفته تا آمپولهای مختلف و انواع روشهای کاشت مو را امتحان میکنند. در این مقاله میخواهیم کاشت مو به روش FUE را به شما معرفی کنیم تا به طور واقعی و طبیعی از شر ریزش مو خلاص شوید.
این روش در سریعترین زمان ممکن موهای شما را ترمیم و پرپشت میکند. در این روش با خارج کردن فولیکولهای مو و استفاده از موهای همان شخص در ناحیهای که دچار ریزش نشده باشد، کاشت طبیعی مو انجام میشود. پس از کاشت هیچگونه اثری از زخم روی پوست سر قابل مشاهده نخواهد بود و دوران بهبودی در کوتاهترین زمان ممکن سپری خواهد شد. نحوه برداشت گرافت مو در این مدل از کاشت مو به گونهای کم تهاجمی و به دور از خونریزی و بخیه است. در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا به تشریح کامل این روش و مزایا و معایب آن بپردازیم. همچنین بررسی میکنیم که این روش برای چه کسانی مناسب است.
کاشت مو به روش FUE چیست؟
درون پوست واحدهایی وجود دارند که با نام فولیکول شناخته میشوند و وظیفه این فولیکولها تولید تارهای مو است. در روند کاشت فولیکولهایی از بخش خاصی در پوست سر برداشته شده و در قسمت دیگری از پوست سر قرار داده میشود. این فولیکولها را با نام گرافت مو میشناسند که هر کدام از آنها بین ۱ تا ۵ تار مو را در خود جای میدهند.
در کاشت مو به روش FUE بدون اینکه قسمتی از پوست برش داده و جدا شود فولیکولها را به صورت واحدی جدا و سپس جایگذاری میکنند. به همین دلیل کاشت مو بدون نیاز به بخیه و بدون خونریزی به پایان میرسد. جایگذاری فولیکولها نیز در زاویه و عمق خاصی انجام می شود تا شرایط را برای رشد فراهم سازد.
استخراج فولیکول از بانک مو را میتوان به دو صورت دستی و یا توسط دستگاه برقی مخصوصی انجام داد. در ابتدای کار برای اینکه طی مراحل کاشت مو به روش FUE دردی احساس نشود، پزشک از بی حسی موضعی استفاده میکند و پس از اتمام روند نیز از ضدعفونی کننده برای شستشوی محل کاشت کمک میگیرد.
مراحل انجام کاشت مو به روش FUE
پس از اینکه فرد جهت انجام کاشت مو تایید شد خط رویش جدید را روی سر رسم کرده و با توجه به میزان تراکم مورد نیاز تعداد جلسات را تعیین میکنند. قبل از عمل پیوند مو مقداری بی حسی موضعی را در ناحیه بانک مو و قسمت گیرنده تزریق میکنند.
سپس گرافت های مورد نیاز را با استفاده از تیغ جراحی بسیار نازکی استخراج میکنند و آن ها را در مایع نگهدارنده قرار میدهند. گرافتهای خارج شده نیاز به بررسی دارند تا اگر کیفیت مورد نظر را نداشتند آنها را برای کاشت مو به روش FUE آمادهسازی کنند. در مرحله آخر نیز گرافتهای آماده شده با تیغ جراحی داخل حفرههای سطحی ایجاد شده که عمقی کمتر از یک سانتیمتر دارند قرار داده میشوند.
مزایا و معایب کاشت مو به روش FUE
- بدون زخم و خونریزی: یکی از عوامل مهم در این روش کم تهاجمی این است که زخمهای به وجود آمده عمقی کمتر از یک سانتیمتر دارند و تقریبا می توان گفت که هیچگونه خونریزی ندارند. به علاوه نیازی به استفاده از بخیه و پانسمان برای زخمها وجود ندارد.
- امکان برداشت تعداد زیادی گرافت مو: در واقع در یک جلسه میتوان حدود ۴۰۰۰ گرافت را استخراج نمود و در چند ساعت عمل کاشت را به پایان رساند.
- امکان استفاده از موهای ظریف: گرافتهایی که از تعداد ۱ یا ۲ تار مو برخوردارند میتوانند تاثیر زیادی در طبیعی جلوه دادن خط رویش جدید مو داشته باشند که در این نوع پیوند مو میتوان بدون محدودیت از آنها استفاده کرد.
- از دیگر مزایای کاشت مو به روش FUE می توان به امکان استفاده از موهای بدن مانند موهای سینه یا زیر گردن برای پیوند و عدم وجود عوارض در مناطقی که برداشت یا کاشت انجام شده اشاره کرد.
- دوره نقاهت در این روش بسیار کوتاه است و برای هر نوع الگوی ریزش مو جوابگو خواهد بود. به علاوه طبیعیترین و پرتراکم ترین موها را پس از کاشت به شما هدیه میدهد.
معایب کاشت مو به روش FUE عبارتند از:
- برای انجام کاشت مو به روش اف یو ای باید موهای سر کاملا کوتاه شوند که برخی افراد با این قضیه نمیتوانند کنار بیایند.
- در هر دو ناحیه برداشت و کاشت احتمال وجود کمی التهاب، کبودی و بی حسی وجود دارد که در حد بسیاری کمی است و در زمان کوتاهی بهبود می یابد.
- در برخی موارد احتمال حساسیت به ماده بی حسی وجود دارد که تعداد آن بسیار اندک است.
مراقبت و نکات قبل از کاشت FUE
به دلیل پیچیده بودن روند کاشت مو باید حداقل دو هفته قبل از کاشت شروع به انجام برخی نکات مراقبتی کنید. عمل کردن به این موارد اهمیت زیادی برای موفقیت آمیز بودن کاشت مو به روش FUE دارد. به همین خاطر لازم است که در رعایت تمامی موارد کوشا باشید.
- محدودیت دارویی
استفاده از برخی داروها در این دوره میتواند باعث خونریزی در هنگام عمل شده و دوره نقاهت را طولانی سازد. داروهای رقیق کننده خون، داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی، مسکنها، آسپرین و برخی از مکملها و ویتامینها از این دست داروها هستند که در دوران قبل از عمل کاشت مو نباید مصرف شوند.
- عدم استعمال دخانیات و مشروبات الکلی
استفاده از هرگونه ماده مخدر و دخانیات باعث میشود که رگها تنگ شده و اکسیژن کافی به بافتهای بدن نرسد که در نتیجه روند بهبود زخم طولانی میشود. به علاوه اختلال در رسیدن مواد مغذی که از طریق اکسیژن باید به فولیکولهای مو برسد، سبب میشود که احتمال موفقیت عمل کاشت مو کاهش یابد. همچنین استفاده از مشروبات الکلی با رقیق کردن خون، درصد امکان خونریزی در هنگام کاشت مو به روش FUE را زیاد می کند.
- رنگ کردن قسمتهای سفید مو
به خاطر اینکه در روز پیوند باید موها کاملا کوتاه شوند توصیه میشود موهای سفید خود را رنگ کنید تا پزشک در تشخیص نواحی طاس دچار مشکل نشود.
- استحمام قبل از عمل پیوند مو
در روز عمل حتما با شامپویی ملایم موهایتان را بشویید؛ زیرا بعد از کاشت تا چند روز نمیتوانید اینکار را انجام دهید. به علاوه موهایتان باید برای عمل کاملا تمیز و عاری از هرگونه مادهای باشد.
- عدم استفاده از کافئین در روز کاشت
استفاده از چای، قهوه، نسکافه و هر نوع ماده کافئین داری در روز کاشت مو به روش اف یو ای ممنوع است؛ زیرا می تواند موجب خونریزی حین عمل شود. بنابراین حتما به این نکته توجه داشته باشید.
مراقبتهای بعد از کاشت مو به روش FUE
- بعد از عمل کاشت مو برای خوابیدن بهتر است از دو عدد بالش استفاده کنید تا سر در زاویه ۳۰ درجه قرار بگیرد. خواب کافی به بهبود زخمها و تقویت فولیکولهای مو کمک میکند.
- از خاراندن و حتی لمس کردن نواحی بانک مو و قسمتهای کاشته شده به شدت بپرهیزید.
- پس از موافقت پزشک برای شستن موهای جدیدتان، از یک اسفنج آغشته به شامپو استفاده کنید و به هیچ عنوان موها را ماساژ ندهید. حتی برای آبکشی نیز نباید موها را زیر دوش بگیرید. این روند را تا دو هفته پس از برداشتن بانداژ تکرار کنید.
- حداقل تا ۳ روز بعد از کاشت مو به روش FUE انجام فعالیتهای کاری و تحصیلی را لغو کنید و این زمان را به استراحت اختصاص دهید.
- تا یک هفته پس از پیوند در معرض نور آفتاب قرار نگیرید و تا ۱۰ روز از انجام فعالیتهای جنسی خودداری کنید.
- در صورتی که دچار تورم، قرمزی یا کبودی شدید موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
- داروهایی را که پزشک متخصص تجویز میکند، به طور کامل و سر وقت استفاده کنید.
آزمایشات قبل از کاشت مو به روش FUE
قبل از انجام فرایند کاشت مو آزمایشات ساده خون گرفته میشود که در آن عوامل تاثیرگذار در فرایند کاشت مو را مورد بررسی قرار میدهند. در واقع دلیل انجام آزمایشات خون برای مطمئن شدن از نبود مشکل پزشکی غیرمنتظرهای است که بتواند در روند کاشت مو اخلال ایجاد کند. این آزمایشات عبارتند از:
- CBC
- HCV
- APTT
- PT
- HIV ELISA
- ECG
به علاوه آزمایش هایی نیز جهت بررسی زمان لازم برای متوقف شدن خونریزی و زمانی که طول میکشد تا خون لخته شود گرفته میشود. همچنین قند خون تصادفی را هم بررسی میکنند.
شرایط لازم برای کاندید شدن در کاشت مو به روش FUE
با وجود اینکه کاشت مو به روش FUE بسیار رواج یافته و نتایج خوبی را به دنبال داشته است اما نمیتوان آن را برای همه مناسب دانست. استفاده از این نوع پیوند مو نیازمند داشتن شرایط خاصی است که در ادامه به معرفی آن میپردازیم.
- افرادی که علاوه بر طاسی قسمتهایی خاص و یا موهای ضعیف و نازک، از موهایی سالم و ضخیم با تراکم مناسب نزدیک به این بخشها نیز برخوردارند که بتوان برای کاشت از این موها استفاده کرد.
- افرادی که سنشان بین ۳۰ تا نهایتا ۵۵ سال باشد.
- افرادی که دارای الگوی ریزش موی مردانه یعنی ریزش در قسمت شقیقه ها و تاج سر باشند.
- داشتن سلامت جسمی و عدم ابتلا به بیماریهایی همچون دیابت، فشار خون بالا و بیماری قلبی غیرقابل کنترل
در حالت کلی نتیجه نهایی در رابطه با مناسب بودن کاشت مو به روش اف یو ای برای هر شخص با مراجعه به پزشک متخصص و انجام مشاوره تخصصی مشخص میشود.
دوره نقاهت کاشت مو به روش FUE
همانگونه که گفته شد این نوع پیوند مو دوره نقاهت کوتاهی دارد که حدودا دو هفته زمان میبرد. در این بازه مراقبت و توجه به موها از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. پس از کاشت مو شاهد زخم خاصی در ناحیه پیوند شده نخواهید بود اما لخته های بسیار ریزی را در محل برداشت و کاشت مو مشاهده میکنید که بعد از چند روز ریخته و از بین میروند.
در دوره نقاهت کاشت مو به روش FUE فعالیتهای سنگین انجام ندهید و اگر میخواهید ورزش کنید یا از کلاه استفاده نمایید حتما از پزشک متخصص خود تاییدیه بگیرید. به دلیل اینکه رشد موها پروسهای زمانبر است جهت دیدن نتیجه نهایی باید صبور باشید. ماهانه حدودا یک سانتیمتر رشد مو خواهید داشت و نتیجه اولیه آن پس از ۶ ماه قابل رویت خواهد بود. همچنین نتیجه نهایی حدود ۱۲ ماه بعد مشخص میشود.
مزوتراپی بعد از کاشت مو
مزوتراپی روشی است که به بهبود خونرسانی و تقویت و افزایش رشد مو بعد از کاشت کمک میکند. در این روش انواع ویتامینها، آمینو اسیدها و مواد معدنی به لایه میانی پوست سر تزریق میشوند. این عمل باعث رساندن مواد مغذی و مورد نیاز برای رشد به فولیکولها شده و تقویت و رشد موها را تسریع میسازد.
پس از تزریق به وسیله سرنگ بسیار ظریف، گردش خون در ناحیه تزریق افزایش مییابد. با بهبود فرآیند اکسیژن رسانی به فولیکولهای مو شاهد تعداد گرافتهای سالم بیشتر و همچنین ضخیم شدن موهای جدید خواهیم بود. مزوتراپی میتواند بر عامل اصلی ریزش مو که هورمونی به نام هیدروتستوسترون است تاثیر گذاشته و میزان آن را به تعادل برساند که در نتیجه ریزش مو متوقف میشود.
انجام پی آر پی بعد از کاشت مو
پی آر پی روش دیگری است که پزشکان برای تقویت و رشد مو و قطع ریزش آن را به افرادی که از کاشت مو به روش FUE استفاده میکنند پیشنهاد میدهند. پی آر پی روشی است که در آن پلاسمای حاوی پلاکت را به پوست سر تزریق میکنند.
در این روش پس از گرفتن خون از بدن فرد آن را در سانتریفیوژ قرار میدهند تا پلاسمای خون از دیگر مواد جدا شود. پلاسمای جدا شده بین چهار تا هشت برابر پلاکت بیشتری نسبت به خون طبیعی دارد. یا تزریق پلاکت به فولیکولهای مو علاوه بر توقف ریزش مو، شاهد تقویت و رشد سریعتر موها خواهیم بود. در واقع درصد موفقیت کاشت مو با انجام پی آر پی بعد از عمل رشد چمشگیری خواهد داشت.
هزینه کاشت مو به روش FUE
عوامل مختلفی وجود دارند که هزینه کاشت مو به روش اف یو ای به آنها وابسته است و از روی این فاکتورها محاسبه میشود. در واقع این هزینه بر اساس تعداد تارهای مو یا گرافتهای پیوند زده شده تعیین میگردد. هر چه تراکم موی کاشته شده بیشتر باشد هزینه آن نیز به نسبت بالاتر خواهد بود.
به علاوه میزان مهارت و تخصص پزشک با توجه به پیچیدگی کار فاکتور دیگری است که هزینه کاشت مو به این روش را تحت تاثیر قرار میدهد. همچنین نوع امکانات و تجهیزات پیشرفتهای که در کلینیک مورد استفاده قرار میگیرند نیز باعث تفاوت در هزینه میشود. سن شخص متقاضی و میزان ریزش موی او نیز از عوامل تاثیرگذار بر قیمت نهایی هستند. همچنین میزان وسیع بودن ناحیه طاسی و نوع بانک موی شخص باعث میشود تا هزینه کاشت مو به روش FUE برای هر فرد متفاوت باشد. بنابراین تعیین هزینه دقیق تنها با مراجعه به کلینیک و مشورت با پزشک متخصص امکان پذیر است.
تعداد جلسات لازم برای کاشت مو به روش FUE
به طور کلی میتوان گفت که تعداد جلسات در این روش کاشت بستگی به عواملی همچون مهارت تیم پزشکی، میزان تراکمی که باید کاشته شود و فاکتورهای دیگر دارد. به طور معمول برای برخی افراد در یک جلسه بین ۴ تا ۸ ساعته و یا مدت زمان بیشتری کاشت انجام میشود و برای برخی افراد دیگر ممکن است نیاز به چندین جلسه ۴ ساعته باشد. تعداد جلسات کاشت مو به روش اف یو ای را پزشک با توجه به مشخصات فردی بیمار تعیین میکند و به طور دقیق نمیتوان آن را محاسبه کرد.
دلایل ریزش مو
ریزش مو مشکلی بسیار شایع در میان افراد مختلف است و این موضوع به دلایل متفاوتی رخ میدهد. از جمله اصلیترین دلایل ریزش مو میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- وراثت بهعنوان یکی از اصلیترین دلایل ریزش مو: یکی اصلیترین دلایل ریزش مو مربوط به ژن افراد و عامل وراثت است. ژن برخی از افراد به گونهایست که پس از مدتی فولیکول موهایشان کوچک شده و به این ترتیب رشد مو متوقف میشود.
- بیماریهای مختلف: بیماریهایی نظیر آلوپسی آره آتا، آلوپسی اسکار، پسوریازیس و عفونتهای پوستی مختلف موجب ریزش موی سر و طاسی میشوند. همچنین بیماریهای درونی شدید نظیر سرطان نیز تحت درمان شیمی درمانی موجب ریزش مو میشوند.
- افزایش سن: یکی از اصلیترین دلایل ریزش موی سر، افزایش سن است؛ با زیاد شدن سن، فولیکول موها تضعیف شده و موجب ریزش مو خواهد شد.
- آسیب به مو به خاطر استفاده از مواد آرایشی: اعمال آرایشی مانند سشوار کشیدن، کراتینه، اتو مو و رنگ کردن مو، موجب آسیب به ساختار موها خواهد شد. به مرور زمان این آسیبها ممکن است باعث ریزش مو شوند. همچنین برخی مواد آرایشی مو مانند انواع واکس مو، چسب مو و ژل، در صورت عدم داشتن استاندارد کافی، میتوانند موجب ریزش موها شوند.
- مصرف برخی داروها: برخی از داروها دارای عوارضی چون ریزش مو هستند. بهطور کلی لازم است پیش از مصرف و یا قطع ناگهانی یک دارو، راجع به عوارض آن مطالعه و یا با پزشک خود مشورت نمایید. همچنین چنانچه پس از مصرف شامپو و یا دارویی خاص، ریزش موی شدید پیدا کردهاید، حتما در مورد مصرف آن تجدید نظر کنید.
- زایمان و جراحیهای سنگین: ممکن است چند ماه پس از زایمان و یا جراحیهای سنگین، به ریزش موی شدید دچار شوند. این موضوع ممکن است به خاطر شوک وارده به بدن و یا کاهش ویتامینهای بدن بر اثر تضعیف بدن باشد.
- بیماری تیروئید
سخن پایانی
در این مقاله با روش مدرنی برای کاشت مو آشنا شدیم و دانستیم که این روش برای تمام افراد قابل استفاده نیست. کاشت مو به روش FUE مزایای بسیاری نسبت به سایر روش های کاشت دارد و نتایج گرفته شده از این روش نشان دهنده درصد موفقیت بالای آن است. اگر میخواهید این روش را امتحان کنید از شر طاسی و ریزش موی سر خلاص شوید حتما با پزشک متخصصی که در این زمینه تبحر داشته باشد صحبت کنید. این روش به دلیل داشتن پیچیدگیهایی در کار نیاز به افراد حرفهای دارد. کلینیک بین المللی پوست، مو و زیبایی گلبان با نکیه بر پزشکان مجرب و با تجربه و همچنین کادر درمانی ماهر، انواع روش های کاشت مو را به صورت تخصصی و استاندارد انجام میدهد. بدین منظور می توانید با کلینیک گلبان برای اخذ مشاوره کاشت مو تماس بگیرید.
- کاشت مو به روش اف یو ای چه مزایایی دارد؟
- کاشت مو به روش اف یو ای چه معایبی دارد؟
- مراحل کاشت مو به روش اف یو ای به چه صورت میباشد؟