کاشت ریش
یکی از مهمترین معیارهای زیبایی ظاهری در مردان ریش و سبیل است. این مورد در تمام تاریخ همواره مورد توجه مردان بوده است. در این میان رشد و رویش سبیل و ریش که بسیار به ژنتیک و عوامل محیطی مربوط است در برخی مردان کمتر است. گاهی نیز ممکن است به دلیل عوامل مختلف برخی قسمتهای ریش و سبیل دچار ریزش شود. امروزه با پیشرفت علم، کاشت ریش و سبیل میتواند به کمک این افراد بیاید و ریش از دست رفته آنها را جبران کند. در این مقاله سعی کردیم تا با بررسی تمام جوانب به شما در زمینه تصمیم گیری در این خصوص کمک کنیم تا انتخابی درست و اصولی داشته باشید.
کاشت ریش چیست؟
کاشت ریش مثل کاشت مو یکی از کارهای پرطرفدار است که در میان مردان مرسوم است. این کار نوعی عمل زیبایی محسوب میشود که در زیر شاخه کاشت مو قرار میگیرد. پیوند ریش، پیوند سبیل و یا پیوند سوزن سوزنی دیگر اسمهای رایج این عمل هستند. در این نوع عمل اصولا پزشک از پشت سر که مرکز اهدا یا بانک مو است، فولیکولهای مو را جدا میکند و آن را با استفاده از سوزنهای مخصوص در قسمتهای مناسب میکارد. این عمل مناسب کسانی است که ریش خود را به دلایل متفاوتی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم از دست دادهاند. البته این عمل به کسانی که از ابتدای نوجوانی ریش و یا سبیلشان به طور کامل درنیامده است نیز کمک میکند.
دلایل ریزش سبیل و ریش چیست؟
ریزش سبیل و ریش دارای علتهای متفاوتی چون ژنتیک، بیماری، شرایط زندگی و … است که باعث میشوند افراد مختلف به فکر پیوند ریش بیفتند. در ادامه این علل را بررسی میکنیم.
دلایل هورمونی
حفظ سطح استاندارد هورمون در بدن بسیار حیاتی است زیرا تغییر هورمون در بدن میتواند انواع مشکلات را به وجود بیاورد. یکی از مشکلاتی که تغییر سطح هورمون به همراه خود میآورد ریزش مو و ریش است. پس اگر دچار مشکل ریزش ریش هستید قبل از هر کاری به دکتر غدد مراجعه کنید.
آسیب
یکی دیگر از دلایل ریزش و یا در نیامدن ریش آسیب به نقاطی است که محل رویش ریش و سبیل است. حوادثی مثل سوختگی میتوانند باعث شوند که شما قسمتی از ریش خود را از دست بدهید و نیاز به پیوند آن پیدا کنید.
ژنتیک
بسیاری از ویژگیهای ظاهری مثل مو، رنگ چشم، رنگ پوست، ریش و… وابسته به ژنتیک هستند. بسیاری از نژادها مثل نژاد کرهای از لحاظ ژنتیکی به طور کامل ریش ندارند. در ایران نیز افراد مختلفی به صورت وراثتی ریش کمی دارند و یا اصلا ندارند. در این موارد افراد با توجه به سلیقه و تفکرشان میتوانند کاشت ریش و سبیل را انتخاب کنند.
سبک زندگی
متاسفانه امروزه باید بگوییم که مردم به آخرین چیزی که اهمیت میدهند وضع سلامت خورد و خوراکشان است. یک سبک زندگی نامناسب میتواند باعث ریزش مو و ریش شما شود. در این موارد سعی کنید در خصوص سبک زندگی خود تجدید نظر کنید و سلامت آن را با فیلترهای مناسبی که برای خود قرار میدهید تامین کنید.
کاندید مناسب برای کاشت ریش و سبیل
تمام گروههای نام برده شده که به دلایل مختلف ریش خود را از دست دادهاند مناسبترین کاندیدها برای کاشت ریش و سبیل هستند. البته این مورد در زمانی صدق میکند که اگر به مریضی مبتلا بودید ابتدا آن را درمان کنید سپس در صورت حاصل نشدن بهبودی به فکر پیوند ریش بیفتید. به غیر از این مورد کاندیدهای مناسب دیگر در این حوزه عبارتاند از:
- افرادی که علاقه دارند تا در چانه خود ته ریش داشته باشند.
- افرادی که خواهان ریشهایی با موی ضخیمتر و به اصطلاح پرتر هستند.
روش های کاشت ریش
همواره پیشرفت علم باعث شده است تا برای هرکاری چندین روش انجام وجود داشته باشد. عمل زیبایی کاشت مو به خصوص موی صورت نیز باتوجه به این پیشرفت دارای روشهای متفاوتی است. شما نیز میتوانید باتوجه به نظر پزشک و صلاح دید خودتان یکی از این روشها را برای عمل خود برگزینید.
تکنیک FIT
این تکنیک یکی از قدیمیترین روشها است که در آن پزشک جراح با استفاده پانچ گرافت کار پیوند ریش را انجام میدهد.
تکنیک FUE
این روش با استفاده از دستگاه FUE انجام میشود. FUE از آن دست روشهایی است که آسیب کمی را برای بانک موی شما به همراه دارد.
تکنیک FUT
این روش برخلاف روش قبل آسیب بیشتری را به همراه دارد زیرا یک نوار کامل از بانک مو برداشته میشود. اما در کنار آسیب بیشتر تکنیک FUT نتیجه نهایی با کیفیتتری نسبت به روشهای دیگر دارد.
مراقبت قبل و بعد از کاشت ریش و سبیل
به طور کلی تمام عملهای زیبایی و غیر زیبایی یک سری مراقبت دارند که باید قبل و بعد عمل انجام دهید تا روند بهبود و در آخر نتیجهای که میگیرید در بهترین حالت خود باشد.
مراقبت و آمادگی قبل از عمل
به طورکلی چندین مرحله را باید قبل از عمل طی کنید تا به آمادگی لازم جهت پیوند ریش برسید. این مراحل عبارتاند از:
- بررسی وضعیت سلامت پوست: این مورد باید توسط پزشک با انجام آزمایشهای مختلف پوستی انجام شود. در این خصوص بهتر است پزشک خود را در جریان بیماریهای پوستی که دارید مثل قارچ و… قرار دهید.
- قطع مصرف برخی داروها: این مورد نیز به صلاح دید پزشک باید انجام شود. برخی داروها مثل داروهای رقیق کننده خون میتوانند در هنگام عمل مشکل ساز شوند. همچنین مصرف برخی داروهای دیگر نیز روند رشد و رویش مو را به تاخیر میندازد و آن را با مشکل رو به رو میکند.
- قطع مصرف دخانیات و الکل: این دو مورد میتواند سیر بهبود را طولانی کنند، پس بهتر است چند هفته قبل و بعد عمل این موارد را کنار بگذارید.
- پوشیدن لباس مناسب قبل عمل: بهترین لباسی که میتوانید قبل عمل تن کنید لباسهای دکمه دار هستند که در هنگام تعویض با صورتتان برخوردی نداشته باشند. البته از لباسهایی با یقه گشاد نیز میتوانید استفاده کنید.
مراقبتهای لازم بعد از عمل
بعد از عمل باید تا چند وقت از برخی کارها پرهیز و برخی کارها را در راستای کار خود قرار دهید. از مهمترین مراقبتها لازم بعد از عمل میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- تا شیش ماه از تیغهای معمولی برای اصلاح ریش و سبیل خود استفاده نکنید.
- دو روز پس از عمل را به استراحت بپردازید و کارهای خود را به بعد واگذار کنید.
- منطقهای که در آن ریش کاشته شده نباید رطوبت داشته باشد و یا خیس شود.
- برای جلوگیری از عفونت، منطقهای که در آن عمل کاشت انجام شده را باید تمیز نگه دارید.
- پس از عمل ممکن است مناطق کاشته شده دارای دونههای قرمز شوند که جای نگرانی ندارند و طبیعی هستند.
- برای کمک به افزایش رشد ریش تا ده روز با قیچی این ریشها را کوتاه کنید.
- از دست زدن به محل کاشت جدا خود داری نمایید.
- از در معرض نور مستقیم خورشید قرار گرفتن به مدت طولانی پرهیز کنید.
- شنا کردن و رفتن به سونا و جکوزی، تا زمانی که پزشک اجازه ندهد ممنوع است.
عوارض و مزایای کاشت ریش
هر عملی که انجام میشود در کنار فوایدی که دارد ممکن است عوارضی را هم برای شما ایجاد کند. در ادامه به هر دوی آنها میپردازیم.
عوارض و معایب کاشت ریش
هر عملی ممکن است عارضههای مختلفی راه همراه خود داشته باشد. اما این عمل نسبت به سایر عملهای زیبایی از عارضه کمتری برخوردار است. عوارض این عمل عبارتاند از:
- خونریزی
- درد
- ورم
- بی حسی
اگر هر کدام از این عوارض را داشتید بهتر است به پزشک خود مراجعه کرده و طبق صلاح دید آن پیش بروید. به اضافه عوارض این عملها معایبی نیز دارند که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- این عمل یک نوع عمل زیبایی است پس نسبت به دیگر عملها کمی گران است و تحت پوشش بیمه نیست.
- پس از مدتی ممکن است ریش و سبیل کاشته شده بریزید ولی این مورد جای نگرانی ندارد چرا که دوباره در میآیند. اما در دورانی که ریزش این موها انجام شده، ممکن است چهره شما کمی ناخوشایند به نظر برسد.
- ممکن است پس از کاشت تا مدتی ظاهر نامناسبی پیدا کنید و بیرون رفتن از خانه برایتان دشوار شود.
- به دلیل اینکه در هنگام کاشت یک مدل را انتخاب میکنید، بعد از عمل نسبت به دیگر افراد سختتر میتوانید مدل ریش خود را عوض کنید.
مزایای کاشت ریش
پیوند ریش دارای مزایای زیادی است که میتواند شما را مجاب به انجام این عمل کند. موارد ذیل برخی از مزیتهای پیوند ریش هستند.
- افزایش زیبایی با یکدست شدن ریش
- افزایش سطح اعتماد به نفس
- کم بودن و یا نداشتن عوارض جانبی بعد از عمل
- کم خطر یا بی خطر بودن عمل
- رشد طبیعی ریشهای پیوند زده شده
- طبیعی جلوه کردن ریش و سبیل پس از عمل
هزینه کاشت یا پیوند ریش
قیمت تمام شده عمل پیوند ریش نسبت به فاکتورهای مختلفی متغیر است. روش، وسعت ناحیه کاشت، تعداد فولیکولهای استخراج شده، هزینه وسایل جانبی و…. از فاکتورهای مهمی هستند که باعث تغییر قیمت کاشت میشوند. اما همانطور که اشاره شد این عمل از هزینه به نسبت بالایی برخوردار است.
روند رشد ریش پس از عمل
این عمل نسبت به عمل کاشت مو از نتایج بهتری برخوردار است. موهای کاشته شده پس گذر از مرحله ریزش که مدت زمان کمی دارد، وارد فاز رویش میشوند. ریشهای کاشته شده اصولا از تراکم و سرعت رشد بالایی برخوردارند.
جمع بندی
در پایان کاشت ریش و سبیل را باید مناسب کسانی بدانیم که به دلیل بروز حادثه و یا ژنتیک نتوانستهاند از یک ریش و سبیل زیبا بهرهمند شوند و این موضوع روی اعتماد به نفسشان تاثیر گذاشته است. اگر شما نیز جز این دسته از افراد هستید و نمیتوانید با این موضوع کنار بیاید میتوانید انجام این عمل را در راستای کار خود قرار دهید. چرا که این عمل عوارض جانبی و ریسک حین عمل ندارد و سلامت شما را به خطر نمیاندازد.
- کاشت ریش چیست؟
- مراقبت های لازم بعد از انجام عمل کاشت ریش چیست؟
- کاشت ریش با چه روش هایی انجام می شود؟
- مزایای کاشت ریش چیست؟
- چه افرادی کاندید مناسبی برای کاشت ریش و سبیل هستند ؟