مو یکی از مهمترین فاکتورهای زیبایی، به ویژه برای زنان محسوب میشود. امروزه کاشت مو تنها منحصر به مردان نیست، بلکه کاشت مو برای زنان هم انجام میشود. خانمهایی که با مواردی همچون ریزش مو، پیشانی بلند و طاسی برخی از نواحی سر مواجه هستند، دنبال کاشت مو و داشتن خط رویش و زیبایی طبیعی مو هستند. در نظر داشته باشید که کاشت مو برای خانمها به دلیل داشتن فیزیولوژی متفاوت از مردان، با محدودیتهای خاصی همراه است؛ یکی از موارد محدودیت در محل برداشت فولیکولهای مو به حساب میآید. توصیه میشود قبل از هر اقدامی برای کاشت مو اطلاعات همهجانبهای از کاشت مو برای زنان کسب کنید.
روشهای مختلف کاشت مو برای زنان
روشهای مختلفی برای کاشت مو در زنان وجود دارد. هر یک از این روشها بر اساس پیشرفت علم و تکنولوژی، ویژگیهای خاص خود را دارند. در نظر داشته باشید که روشهای متنوعی وجود دارد که میزان موفقیت آنها در زنان و مردان متفاوت است؛ برخی روشها بهترین گزینه برای مردان به حساب میآید، اما کاربرد چندانی برای زنان ندارند. با توجه به این موضوع باید با انواع روشهای کاشت مو و مزایا و معایب هر یک آشنا باشید و با مشورت پزشک خود بهترین آن را برای خود انتخاب کنید:
- کاشت مو برای زنان به روش FIT
کاشت مو به روش FIT یکی از روشهای اصلی کاشت مو به شمار میرود. در این روش بهجای برداشت برش نواری، واحدهای فولیکولی مو یک به یک از سر برداشته شده و برای چند ساعت در یک ماده تقویتی قرار میگیرد؛ بعد از انجام این کار گرافتها در ناحیه طاس سر کاشته خواهند شد. یکی از مهمترین مزایای این روش با وجود زمانبر بودن، عدم ایجاد زخم نواری است. در این روش موی سر فرد متقاضی تراشیده میشود.
- کاشت مو برای زنان به روش FUT
یکی دیگر از روشهای کاشت مو برای زنان، FUT است. در این روش ابتدا یک برش نواری از ناحیه پشت سر برداشته میشود، سپس گرافتهای مو یا واحدهای فولیکولی مو با دقت بالا و زیر میکروسکوپ جدا شده و در ناحیه موردنظر کاشته میشود. کاشت مو به روش FUT با توجه به قدیمی بودن، مزایای بسیاری مانند کیفیت بالا، هزینه پایین، نتراشیدن همه موهای سر و فرایند یکروزه دارد. این روش بسیار کاربردی معایبی مانند ایجاد زخم در ناحیه برداشت دارد.
- کاشت مو برای زنان به روش SUT
کاشت مو به روش SUT بدین گونه است که واحدهای فولیکولی مو به وسیله دستگاه برداشته میشود؛ مهارت پزشک در این روش بسیار مهم بوده، چرا که امکان آسیب رساندن دستگاه به گرافتها وجود دارد. از مزایای این روش میتوان به سرعت بالای فرایند کاشت مو اشاره کرد. در نظر داشته باشید که روش SUT هزینه نسبتاً بالایی دارد.
- کاشت مو برای زنان به روش Micro FIT
کاشت مو به روش میکرو FIT یکی دیگر از روشهای کاشت مو برای زنان به حساب میآید. در این روش از ابزارهای ظریف و مینیاتوری برای برداشت گرافتها استفاده میشود. از مهمترین مزایای این روش، میتوان به ایجاد عوارض کمتر و تراکم بیشتر اشاره کرد. این روش معایبی مانند هزینه بالا و نیاز مبرم به بانک موی قوی دارد.
- کاشت مو برای زنان به روش Super FUE
پزشکان زیبایی در روش کاشت مو به روش Super FUE از دستگاه مخصوصی در دو مرحله کاشت و برداشت استفاده میکنند. این روش مزایای بسیاری مانند تراکم بیشتر و سرعت عمل بالا دارد. در نظر بگیرید که این روش محدودیتهایی مثل ضرورت تراشیدن تمام موی سر و در بعضی موارد چندین جلسه تکرار کاشت مو وجود دارد.
- کاشت مو برای زنان به روش FCI
این روش کاشت مو برای بانوان که روشی مدرن محسوب میشود از راه سلولهای بنیادی و تهیه گرافتها در محیط آزمایشگاهی صورت میگیرد. در این روش نیازی به برداشت گسترده از بانک موی سر نیست و مهمترین مزیت این روش، تکثیر فولیکولهای مو خارج از بدن و در محیطهای مخصوص آزمایشگاهی است.
- کاشت مو برای زنان به روش Micro Graft
بانوانی که به دنبال روشی هستند که رشد طبیعی مو را به آنها برگرداند، روش میکرو گرافت انتخاب بسیار خوبی است. در این روش، با کمک سوزنهای میکرونی با نام میکروایمپلنتر، سوراخهای ریزی در سطح سر ایجاد شده و سپس گرافتهای مو در این منافذ کاشته میشوند. از مزایای کاشت مو به روش میکروگرافت، میتوان به سریع بودن، ایجاد تراکم بالا و عوارض کم اشاره کرد. همچنین کاهش کیفیت گرافتها و احتمال آسیب دیدن فولیکولها از معایب روش میکروگرافت به شمار میروند.
- کاشت مو برای زنان به روش DHI
کاشت مو به روش DHI نسخه اصلاح شده کاشت مو به روش FIT است که هر دو روش، فرایند مشابهی را میگذرانند. جراح برای پیوند طبیعی مو با روش DHI فولیکولهای مو را با ابزاری به نام قلم چوی، از قسمت پوست پشت سر برداشته و در قسمتهای طاس سر بدون ایجاد خراش قرار میدهد. از مهمترین مزایای این روش تراکم بالای آن، نتراشیدن سر، غیرتهاجمی بودن، بدون جراحی، بدون خونریزی و فاقد اسکار و جای زخم است. انجام این روش زمان تقریباً زیادی میبرد.
- کاشت مو برای زنان به روش ARTAS
یکی دیگر از روشهای کاشت مو زنان، ARTAS است؛ این روش کاشت مو رباتیک با حداقل تهاجم برای بازگرداندن ریزش مو در زنان و مردان انجام میشود. سیستم ARTAS برای انجام روش برش واحد فولیکولی (FUE) از رباتیک دقیق و الگوریتمهای هوشمند بهره میگیرد. این روش عملا بدون درد، ایجاد خونریزی سرعت و دقت بالا بوده که به همین دلیل جزو بهترین و محبوبترین روشها برای کاشت مو محسوب میشود. متاسفانه امکان انجام این روش در ایران به دلیل نبود دستگاه مورد نظر هنوز وجود ندارد.
زمان مناسب برای کاشت مو زنان
بانوانی که با ریزش زیاد مو روبرو میشوند این سوال را در ذهن دارند که چه زمانی برای کاشت مو مناسب خواهد بود؟ کاشت مو برای زنان به طور معمول بعد از سن ۲۵ سالگی انجام میشود؛ چرا که فرد به مرحله بلوغ کامل رسیده و میتوان عمل انتقال مو را انجام داد. پزشکان متخصص، کاشت مو را با دو هدف درمان الگوهای ریزش مو و پایین آوردن خط مویی که بسیار بالا رشد کرده، استفاده میکنند. پایین آوردن خط رشد مو با کاشت مو یک جراحی است که توسط آن مو سالم از ناحیه اهداکننده توسط روش FIT یا FUT برداشته شده و برای به وجود آمدن خط مو خانمها استفاده میشود. همچنین با بررسی دقیق الگوی زنانه در فرد متقاضی با مشورت پزشک متخصص، مشخص خواهد شد که فرد کاندیدای خوبی برای کاشت مو خواهد بود یا خیر.
کاشت مو برای زنان پیشانی بلند
به لحاظ زیباشناسی، فاصله خط رویش موی سر تا ابروها، در حالت طبیعی و استاندارد ۵.۶ سانتیمتر است؛ اما این اندازه در برخی افراد بیشتر است. هر چه این فاصله کمتر باشد، سن کمتر نشان داده شده و زیبایی چشمها نیز بیشتر به نظر میآید. با توجه به این موضوع برخی خانمهای پیشانی بلند به فکر کاشت مو در این ناحیه میافتند. این افراد میتوانند به وسیله کاشتن مو، اندازه پیشانی خود را کاهش دهند.
تفاوت کاشت مو در زنان و مردان
تفاوتهای بسیاری در کاشت مو بین زنان و مردان وجود دارد؛ چرا که الگوی ریزش مو و نحوه از دست دادن موها در آنها متفاوت است. ولی با وجود همه این تفاوتها، خانمها میتوانند از بهترین نتایج این فرایند برخوردار شوند.
- بیشتر بودن دسترسی ناحیه اهدای مو در زنان
خانمهایی که الگوی ریزش موی آنها مردانه نیست، ناحیه اهدای بزرگتری دارند. چرا که موهای بالای سر و فرق سرشان در معرض خطر ریزش نیستند و نمیتوان برای پیوند از آنها استفاده کرد. در مقابل آقایانی که در مراحل پیشرفته ریزش مو قرار دارند، ناحیه اهدا در آنها محدود به نواحی پشت و دو طرف سر است.
- عدم استفاده زنان از موهای بدن خود برای پیوند
خانمها نمیتوانند از موهای بدن خود برای پیوند مو استفاده کنند. این در حالی است که بسیاری از مردان میتوانند از موهای بخشهای مختلف بدن خود همچون ریش و موهای بدن برای پیوند مو بهرهمند شوند.
- امکان کاشت مو بلند برای خانم ها
یکی از تفاوتهای کاشت مو بانوان و آقایان این است که در کاشت مو خانمها میتوان از تکنیک کاشت مو بلند نیز استفاده کرد. با این وجود دیگر نیازی نیست که فرد مدت زمان زیادی منتظر رشد موهای کاشته شده خود بماند.
- عدم اهمیت جای زخم ناحیه اهدای مو برای زنان
اغلب، در آقایان به دلیل داشتن موهای کوتاه انجام برخی روشهای کاشت مو مانند روش FUT گزینه مناسبی نیست. زیرا زخم ناحیه اهدای مو در آنها به دلیل کوتاهی موها دیده میشود. این در حالی است که زنان به دلیل داشتن موهای بلند میتوانند به راحتی از پیوند مو نواری نیز استفاده کرده و تعداد گرافت مو را به حداکثر برسانند.
منظور از الگوی ریزش موی زنانه چیست؟
الگوی ریزش موی زنانه که در مجامع پزشکی از آن با نام آلوپسی آندروژنیک (Androgenic alopecia) نیز یاد میشود، شباهت بسیار زیادی به طاسی در مردان دارد. تفاوت الگوی ریزش موی زنانه با مردانه آن است که در این الگو بانوان موهای خود را به طرز متفاوتی نسبت به آقایان از دست میدهند. الگوی ریزش موی زنانه در بانوان با کاهش سرعت رشد موها آغاز میشود؛ بدین صورت که پیاز مو کوچکتر شده و تارهای موی جدید به زمان بیشتری برای رشد نیاز دارند. در نتیجه موهای جدید با ضخامتی کمتر رشد کرده و حالتی کم پشت برای موهای سر ایجاد میشود. این وضعیت، شکنندگی مو را به دنبال دارد. الگوی ریزش مو برای خانمها همانند آقایان نیست که در یک قسمت خاص با تاسی سر مواجه شوند، بلکه موهای سر بانوان در تمامی قسمتها شروع به ریختن میکند و ریزش مو از محل رویش مو اتفاق میافتد. بر همین اساس کاشت مو برای خانم ها تفاوتهایی با آقایان دارد.
دلیل ریزش مو در خانم ها
به طور کلی دلایل متفاوت و متنوعی در ریزش مو خانمها و آقایان وجود دارد. دلایل ریزش مو در زنان را میتوان به مواردی مانند سبک زندگی، تغییرات هورمونی، آلوپسیها و دلایل بالینی ربط داد؛ این علتها در خانمها به تنهایی یا در کنار یکدیگر دیده میشوند.
- انواع آلوپسی ها
ریزش غیر طبیعی و بیش از حد مو به عنوان آلوپسی شناخته میشود و انواع مختلفی دارد:
- آلوپسی آندروژنیک
آلوپسی آندروژنیک میتواند در اثر عوامل مختلفی به عملکرد هورمونها مانند کیستهای تخمدان، مصرف قرصهای ضد بارداری با شاخص آندروژن بالا ، بارداری و یائسگی مرتبط باشد.
- آلوپسیهای کششی
یکی از رایجترین دلایل ریزش مو در خانمها بستن یا بستن موها به شکلی است که موهای سر به طور کامل (دم اسبیهای سفت، بافتهای آفریقایی) کشیده شوند.
- آلوپسی آره آتا
یکی از بیماریهای خود ایمنی پوستی، ریزش موهای سکهای است؛ در این روش سلولهای سیستم ایمنی به فولیکولهای مو حمله کرده و به آنها آسیب وارد میکنند. این مورد به شکل طاسیهای منطقهای دایرهای دیده میشود .
- سبک زندگی
اغلب رژیم غذایی نامناسب و کمبود برخی از مادههای مغذی سبب ریزش مو در خانمها میشود. مواردی مانند کمبود آهن و روی و کمبود پروتئین و کالریهای دریافتی ریزش مو در زنان را بیشتر میکند؛ چرا که دریافت ویتامینهای متفاوت A، C، D، E در بدن که برای سلامت مو مفید هستند، به ساخت کراتین مو کمک بسیاری خواهند کرد.
دلایل بالینی
دلایل بالینی نقش بسیار زیادی در ریزش مو زنان و دختران میتواند داشته باشد:
- ایجاد شوک و استرس بسیار شدید
- شیمی درمانی یا عوارض مصرف برخی از داروها
- وجود بیماریهای زمینهای مانند بیماریهای تیروئیدی، سندروم تخمدان پلی کیستیک و کم کاری
- غده هیپوفیز
تغییرات هورمونی
تغییر سطح هورمونها میتواند مسائل بسیاری را برای سلامت افراد به دنبال داشته باشد. ریزش و نازک شدن موها از جمله مشکلاتی هستند که میتواند در زمینه اختلالات هورمونی ایجاد شوند:
- بارداری و شیردهی
- یائسگی
هزینه کاشت مو برای زنان
قیمت کاشت هر تار مو زنان بر اساس مواردی مانند روشهای کاشت، تعداد پیاز موهای استخراج شده جهت اهدا و دستمزد پزشک تفاوت دارد؛ هزینه بعد از نظر پزشک متخصص در مشاوره تعیین میشود. در میان انواع روشهای کاشت مو برای زنان، ارزانترین روش FUT بوده و پرهزینهترین آنها روش ARTAS است. اما یکی از بهترین روشهای کاشت مو برای زنان، روش FIT یا روش میکرو FIT بوده که جزو جدیدترین روشهای کاشت مو به حساب میآید. برای کسب اطلاعات کامل درباره هرینههای انواع روشهای کاشت مو به طور کلی و عوامل موثر بر آن، مطالعه مطلب هزینه کاشت مو را پیشنهاد میکنیم.
عوارض کاشت مو در زنان
عمل زیبایی کاشت مو بانوان مانند آقایان زیاد رایج نیست. باید بدانید که انجام این عمل زیبایی در خانمها به دلایل مختلفی همچون فیزیولوژی متفاوت با آقایان محدودیتهای خاص خود را دارد؛ یکی از این محدودیتها، محدودیت در محل داشت فولیکولهای مو محسوب میشود. کاشت مو در بانوان مانند هر عمل جراحی دیگر عوارضی را به دنبال دارد که بهتر است قبل از تصمیم به انجام کاشت با آنها آشنا باشید:
- وجود خونریزی
وجود خونریزی یکی از عوارضی است که در هر عمل زیبایی امکان دارد برای افراد پیش بیاید. همین مسئله باعث به وجود آمدن ترس در خانمهای متقاضی کاشت مو میشود.
- به وجود آمدن کیست
یکی دیگر از عوارض کاشت مو برای زنان به وجود آمدن کیست در نواحی کاشت فولیکول است؛ به طور معمول این مشکل زمانی رخ میدهد که فولیکولها به پوست فرد آسیب بزنند. در بیشتر مواقع کیستها خوشخیم هستند که معمولاً خودشان از بین خواهند رفت.
- ایجاد عفونت های احتمالی
ایجاد عفونتهای احتمالی که برای خانمها بعد از انجام این عمل زیبایی ممکن است به وجود بیاید موجب اذیت آنها در دوره درمان و همچنین بعد از عمل جراحی خواهد شد.
- ایجاد تورم، درد و خارش
یکی دیگر از عوارض کاشت مو برای زنان ایجاد تورم، خارش، درد و سر درد در نواحی کاشته شده است. شما میتوانید با مشاهده این موارد به پزشک متخصص خود در این زمینه مراجعه و از او مشورت بگیرید .
- از دست رفتن موهای کاشته شده
برخی از خانمها ممکن است بعد از این عمل زیبایی با از دست رفتن موهای کاشته شده خود روبرو شوند. این عارضه در آقایان هم مشاهده میشود، اما خانمها نسبت به مردان باید مراقبتهای بیشتری را برای حفظ موهای کاشته شده خود داشته باشند .
- ایجاد سکسکه
از دیگر عوارض کاشت مو میتوان به سکسکه اشاره کرد. این مشکل معمولا به دلایل عصبی رخ میدهد. از هر ۱۰۰ نفر ۵ نفر دچار این عوارض میشود؛ این عارضه تنها چند روز طول میکشد که بعد از گذشت مدت زمان کوتاه از بین میرود.
- از دست دادن حس بویایی
یکی دیگر از عوارض کاشت مو برای زنان از دست دادن حس بویایی بعد از انجام این عمل زیبایی است. این عارضه بعد از گذشت ۱۸ هفته پس از عمل از بین خواهد رفت. شما میتوانید با مشاهده این عارضه با پزشک متخصص خود مشورت کنید تا بتوانید آن را کمتر کنید.
- ایجاد سرگیجه
از دیگر عوارض کاشت مو در زمان سرگیجه به شمار میرود. افراد ممکن است بعد از انجام این عمل دچار سرگیجه شوند؛ این مورد را میتوان با انجام دادن دستورات پزشک خود از بین ببرید. علاوه بر این، ضربان قلب نامنظم، اختلال در عملکرد جنسی و تورم در دست و پا و سینه دیگر عوارض کاشت مو در زنان به حساب میآید.
ضرورت مشورت با پزشک متخصص در کاشت مو برای زنان
خانمهایی که به هر دلیلی با کم مویی یا ریزش مو روبرو میشوند به دنبال کاشت مو هستند. در حال حاضر تکنیکهای مدرنی برای برداشت موثر موهای ناحیه اهدا کننده و کاشت دقیق مو وجود دارد که باعث شده بسیاری از افراد برای کاشت مو برای زنان اقدام کنند. قبل از تصمیم کاشت مو برای خانم ها، بیماران باید توسط بهترین پزشک متخصص پوست و مو معاینه شوند تا در صورت داشتن شرایط لازم، بهترین روش براساس شرایط فرد متقاضی اتخاذ شود. برای اینکه نتایج خوبی از عمل کاشت مو بگیرید باید تا اندازهای صبر و حوصله به خرج دهید.
درصورت داشتن هرگونه سوال در بخش نظرات با ما در میان بگذارید تا در اسرع وقت پاسخگوی شما عزیران باشیم. کلینیک بین المللی پوست، مو و زیبایی گلبان با دارا بودن برترین متخصصین و ۱۸ سال سابقه درخشان، پذیرای انجام انواع خدمات کاشت ابرو، مو و خدمات پوستی میباشد. برای دریافت مشاوره با شمارههای زیر تماس حاصل فرمایید.
سوالات متداول
- آیا عوارض کاشت مو برای زنان بیشتر از مردان است؟ خیر، کاشت مو برای زنان و مردان عوارض خطرناکی را به دنبال ندارد.
- ریزش مو در زنان، پس از کاشت به چه شکل صورت میگیرد؟ ریزش مو بعد از کاشت مو یکی از عوارض طبیعی این جراحی به شمار میرود. معمولا ریزش مو از ۲ تا ۴ هفته پس از کاشت آغاز شده و تقریبا به مدت ۲ تا ۳ ماه طول میکشد.
- چه پیشرفتهایی برای کاشت مو برای زنان ایجاد شده است؟ کاشت هنرمندانه فولیکولهای مو با اندازههای مختلف و دقت در کاشت این پیوندهای شکننده، امکان درمان کم مویی برخی از زنانی را که چند سال پیش مناسب جراحی نبودند، فراهم کردهاست.
- کاشت مو برای چه زنانی مناسب است؟ خانمهایی که با ریزش مو الگوی مردانه، پیشانی بلند، آلوپسی اسکار، آلوپسی کششی، ریزش مو پس از عمل لیفت صورت و انواع آسیبها مانند سوختگی و پارگی پوست سر مناسب انجام کاشت مو هستند.
- ماندگاری موهای پیوندزده شده چقدر است؟ اگر عمل کاشت مو به درستی صورت گیرد و مراقبتهای لازم پس از عمل به خوبی انجام شود، نتایج آن ماندگاری طولانی مدتی دارد.
- آیا تراشیدن موی سر برای کاشت مو برای زنان ضروری است؟ خیر، زنان لازم نیست قبل از عمل کاشت مو به طور کامل موهای سر خود را بتراشند.